Enkeltoernooi 2017

Juli 2017 gingen de voorbereidingen van start. Met een mooie aanmelding van 40 personen konden er weer 3 klassen worden gevormd. De ene klasse wat ruimer bedeeld als de ander maar er was weer een toernooi te organiseren. Apps werden gevormd om elkaar uit te dagen, afspraakjes te maken en natuurlijk om ouderwets te ouwehoeren.

Dat de gondelvaart voorbij was, was merkbaar. Het tennisbloed speelde op en het was hotline op de apps. De alarmtoon maakte overuren en zelfs in de nachtelijke uurtjes werden er plannen gesmeed. Het was al een hele sport opzich om alle wedstrijden gespeeld te krijgen door het mixtoernooi / boarnsterhimtoernooi / competitie / tennislessen die er nog eens even tussendoor kwamen. Iedereen vocht om een plekje op de baan en soms werden er 2 wedstijden gespeeld op een dag om alles rond te krijgen. Sommigen wisten een plekje in het finaleweekend te veroveren. Sommigen stranden letterlijk door het nodige blessureleed onder met name de heren die allerhande pijntjes begonnen te ervaren. Het weer was ronduit triest te noemen. Menig speler heeft de regen getrotseerd maar in het finaleweekend werden we getrakteerd op geweldig mooi weer. Eind goed al goed. Wij kijken in ieder geval terug op een heel mooi en gezellig enkeltoernooi en willen hiervoor iedereen bedanken. Ook in het bijzonder de kantinecommissie. De apps worden afgesloten en wij trekken ons eerst even terug in de winterslaap. Wij hopen je volgend jaar weer te zien!!

De wedstrijdcommissie

De kampioenen 2017 bij elkaar
Meer foto's zijn <hier> te vinden

Hieronder een impressie van de finalisten van het enkeltoernooi.

Finale C-Klasse dames:
Hester en Titia mochten het spits afbijten in de finalewedstrijden. De spanning was van de hoofden af te lezen en met bezwete handjes en de zonnebril op, gingen de dames van start. Titia een echte waardige finalist die in haar bescheidenheid haar kwaliteiten nog niet op waarde schat. Hester speelde een ijzersterke wedstrijd en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Gefeliciteerd dames met het behaalde resultaat!!

Finale C-Klasse heren:
Jeroen en Doede. Jeroen mag wel de verrassing heten van deze finale. Doordat Henk zich blesseerde,  kwam Jeroen een plekje hoger en stoomde door naar de finale. Jeroen heeft zich kranig geweerd en ervoor gevochten maar Doede bleek onverslaanbaar voor de rest en haalde de 1e plek binnen.

Finale B-klasse dames:
Aleida en Willeke (6-4) (6-4): Spannende wedstrijd. De dames bleken gewaagd te zijn aan elkaar. Beide sets kwam 1 van de 2 op een 3-0 voorsprong, maar wist de ander het gelijk te trekken tot 3-3. Willeke heeft ervoor gevochten maar Aleida ging er met de winst vandoor.

Finale B-klasse heren:
Jelle en Robbert. Jelle was goed in vorm, sloeg de ballen links rechts strak tegen de lijnen. Hoe gemotiveerd Robbert ook was, deze Jelle was vandaag niet te pakken. Volgend jaar mag hij het weer bij de A's proberen.

Finale A-klasse dames:
Fenna-Rixt - Doutzen. Doutzen lijkt onverslaanbaar. Met al 4 jaar op rij te hebben gewonnen is ze de ware femme fatale van de baan. Fenna-Rixt ging ervoor en heeft gestreden tot het eind. Doutzen hield zich aan haar traditie. De 1e plek staat weer op Doutzen haar naam.

Finale A-klasse heren:
Bart-Gysbert: Met loeiharde slagen heen en weer, altijd een feestje om naar te kijken. Waarbij het de 1e set nog aan elkaar gewaagd was, bleek Gysbert in de 2e set de overduidelijke kampioen en behaalde het hoogste podium.

Alle uitslagen bekijken? <click hier>