Dubbelkampioenschappen 2018

In het weekend van 7 en 8 juli werd de afsluiting van de dubbelkampioenschappen gespeeld.

De voorrondes werden mede dankzij het mooie weer dit keer eens vrijwel volgens schema gespeeld. Zo werd het klusje voor de wedstrijdcommissie wel heel eenvoudig.

In de Heren B poule deden oude rotten Jacob & Andries hun stinkende best om hun ervaring te laten spreken. Dit jaar werkte die ervaring voornamelijk op het terras. Maar wat wil je met zoveel klasse in hun poule. De nummer drie bevatte de jeugdkampioen van vorig jaar, die z’n vader op sleeptouw nam. Prachtige techniek en wil om te willen hadden er bijna voor gezorgd dat ze de finale bereikten. Gelegenheidsduo Erik en Dick konden in de halve finale ternauwernood de beslissende puntjes binnen sprokkelen. Om de eerste plek zouden ze strijden met Robbert & Jelle. Ondanks Torro’s straffe voorbereiding op het Oogstfeest wist hij met onze tandartsassistente toch de hoogste trede te bereiken.

De grootste poule was dit jaar de Dames B. Als je op basis van het hoogste woord op het terras afging, dan zouden Roeli & Hilda de absolute nummer 1 zijn geworden, met als geduchte tegenstanders Hennie en Jose. Op de baan moesten ze het echter laten zien. Dat ging met wisselend succes. Hun onderlinge duel was een super spannende met een tiebreak die in wel liefst 15-13 eindigde. Hennie en Jose kwamen daar als winnaar uit naar voren. Titia en Klaske wisten het finale weekend wel te halen, de halve finale werd verloren van de latere kampioen. Om de 3de plaats verving Roeli Klaske. Dit werd een marathon wedstrijd tegen Grietje en Janny, die deze in een spannende 3-setter zouden winnen. De finale werd gespeeld tussen Leontine & Jannie en Nynke & Wimke. Petje af voor doorzettingsvermogen, beide teams hadden geloof in hun kansen en wilden dus niet een supertiebreak spelen en kozen voor een uitputtende derde set. Nynke & Wimke stapten uiteindelijk als kampioenen van de baan.

Bij de Dames A ging het er ook zeer spannend aan toe. Dit jaar deed het nieuwe duo Willeke & Aleida mee. Ik vermoed dat zij volgend jaar weer mee gaan doen. Van de vier wedstrijden verloren ze er drie net aan in een supertiebreak. De pech die ze dit jaar hadden zal over een jaar toch zeker met geluk gecompenseerd worden. De vierde plek in deze poule was voor de nachtbrakers Agnes & Fabienne. Die hadden als ontspanningsstrategie ‘goed indrinken’ op het oogstfeest. Dit leek nog bijna te werken ook. De eerste set tegen Corry & Rebecca kon beide kanten op gaan. Met de langste rallies, de langste games werd het natuurlijk ook de langste set. En dat terwijl de hitte maar toenam. Uiteindelijk wisten Corry & Rebecca deze set en vervolgens de 3de plek binnen te halen. Dit had ook zomaar de 2de kunnen zijn, in de halve finale hadden ze krap aan na een supertiebreak verloren van Jaike & Mariska. Deze twee dames mochten het in de finale opnemen tegen Doutzen & Fenna Rixt. Hell of a job zou dat zijn. De recordmeisters hadden immers nog maar 7 games in vijf wedstrijden tegen gekregen. Maar de finale bleek zeker geen gelopen zaak te zijn. Om elk punt moest gestreden worden. Het muntje viel uiteindelijk in het voordeel van Doutzen & Fenna Rixt, die daarmee voor de 13de keer kampioen werden. (het kunnen er meer zijn geweest, maar dat zeggen de beschikbare geschiedenisboeken niet)

Tenslotte de Heren A. Johan & Frank waren net gepromoveerd vanuit de B’s en waren super gespannen om bij de elite club aan te schuiven. Spanning was echter te veel voor de achillespees van Johan, waardoor ze zich al voor aanvang moesten terugtrekken. Goed herstel Johan, volgend jaar mogen jullie het opnieuw proberen. Arjen & Peter zouden het de gevestigde orde zeer lastig maken. Ze kregen Albert & Gysbert bijna op de knieën. In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan, zouden A&P in een supertiebreak aan het kortste eind trekken. In de supertiebreak werd het 10-8. In de finale zouden de Bert-Bro’s het tegen Bart & Roelof opnemen. Die vol zelfvertrouwen uit de voorrondes kwamen. Direct vanaf het begin van deze finale bleek dat er op eenzaam hoog niveau gespeeld zou worden. Ballen knalden met enorme snelheid van de rackets af. Snelle reacties, slim positiespel, wat blufpoker bij de wissels, en een overdaad aan techniek. Applaus daalde met regelmaat over de matadoren. Ook hier zou een derde set uitsluitsel moeten geven. Deze zouden Bart & Roelof uiteindelijk binnen harken.

De finalisten werden na afloop nog bedankt voor de spannende wedstrijden met een heerlijke herrinnering. En het bleef natuurlijk nog lang onrustig op de club...
Iedereen bedankt voor weer een geslaagd toernooi.

Einduitslagen zijn via <deze link> terug te lezen.

Roeli heeft nog meer mooie foto's gemaakt deze zijn in <dit album> te zien. (Inzien van de foto's binnen dit album kan, maar moet je ff doen door ze in apart venster te openen. Lukt me nu niet om dat met simpele click te openen)