Dubbelkampioenschap dames- en heren 2019

Inmiddels weer een geslaagd dubbelkampioenschap heren en dames achter de rug.

Helaas kon Janny vd H. op het laatste moment niet meer meedoen. Een val van een trapje tijdens knippen van de heg, zorgde voor een gebroken pols en de hoogste trede kon in ieder geval al niet meer worden behaald door Janny. Beterschap Janny! Bart had last van een hangend oog die voor problemen had kunnen zorgen maar het oog is toch weer opgestegen.

Desondanks kon met een opgave van 34 leden weer poules worden samengesteld.
Zoals elk jaar weer bekende koppeltjes maar ook nieuwe dienden zich aan die bij sommigen verrassend goed bleken uit te pakken. De liefde tussen Doutzen en Fenna-Rixt leek voorbij toen zij besloten uiteen te gaan. Het setje Fabienne en Agnes werd bruut uiteen gerukt en 2 nieuwe koppels werden geboren. Ook nieuwkomer Malou deed haar intrede en vond in Jaike haar maatje. Na het nodige blessureleed durfde oudgediende Patrick het dit jaar weer aan om mee te doen. Bertine en ik gingen ook een nieuw bondje met elkaar aan. Ook de gebroeders Watzema deden mee. Bij het starten van de hittegolf, begonnen ook de voorrondes. Klotsende oksels als gevolg.

Na de nodige ruilingen, werd 6 juli dan toch de laatste voorronde wedstrijd gespeeld en waren de namen bekend die mochten strijden voor de finaleplek maar ook de 3e en 4e plek in de poule mocht nog worden uitgevochten. 7 juli; de finaledag. Met het Oogstfeest en menig ander feestje achter de rug, waren de oogjes wat kleiner als normaal en van grootspraak was nog niet echt sprake. Sommigen hadden het wel serieus aangepakt door hun teammaatje eerst toestemming te vragen wel naar het Oogstfeest te mogen.
Met een sterke bak koffie werd de dag gestart. Desondanks was iedereen present.

Bertine en ik mochten het spits afbijten tegen Allijan en Carola voor de 3e en 4e plek in de dames B-poule. Allijan en Carola speelden ons van de baan en werden terecht 3e. De finale dames B, werd gewonnen door Corry en Rebecca. Waarbij Nynke en Wimke er vorig jaar er met de eerste plek ervandoor gingen, behaalden zij nu de 2e plek.
Dit jaar een nieuw ingestelde prijs. De aanmoedigingsprijs. Bertine en ik gingen ermee vandoor en ontvingen een tegoedbon voor een tennisclinic door de winnaars van de heren A.

De heren B-poule bevatte maar liefst 2 heit/soan koppeltjes. Bert en Jeroen was hier 1 van en mochten strijden tegen Wiebe en Steffen. Pechvogel van deze dag was Steffen. Steffen liep een zweepslag op tijdens de wedstrijd en moest opgeven. Hierdoor ging de winst automatisch naar Jeroen en Bert die 3e werden in de heren B-poule. Het 2e heit/soan koppeltje Jelle T. en Ridzert moesten tegen Andries en Johan strijden voor de finaleplek. Jelle T. en Ridzert waren ijzersterk en het eremetaal ging naar hun toe.


De kampioenen van 2019 (Ridzert en Rebecca moeten we er ff bij denken)

De dames A-poule was hierna aan zet. Malou en Jaike mochten strijden tegen Antsje en Wieke voor de 3e en 4e plek. Antsje en Wieke nog steeds fanatiek spelend, gingen er met de 3e plek vandoor. De finale A dames was een bijzondere. 2 nieuwe koppeltjes; Agnes en Doutzen tegen Fabienne en Fenna-Rixt. Wat een mooie en spannnende wedstrijd!! Beide speelden ijzersterk en waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleken Agnes en Doutzen de sterksten te zijn.

De heren Robbert en Jelle E. mochten om de 3e en 4e plek strijden tegen de gebroeders Watzema in de heren A-poule. Met een nipte setwinst, maakten Arjen en Johannes het in de tweede set af en gingen er met de 3e plek vandoor. De finale A heren ging om Bart en Roelof tegen Albert en Patrick. Waarbij het bij de dames A het er rustig aan toe ging qua geluidsproductie, was dit bij de heren net even wat anders. Na een spannende tweede set moest de derde set uitsluitsel geven wie er met het eremetaal weg zou gaan. Bart en Roelof bleken de winnaars maar de heren waren erg aan elkaar gewaagd. Mooie wedstrijd!

Al met al weer een geslaagd kampioenschap!! Mooi tennis gezien en ook nog lekker weer erbij. Na een gezellige en lange nazit op het terras, de dag afgesloten.
Iedereen erg bedankt en vergeet jullie niet op te geven voor de enkelkampioenschappen.

Groet van de wedstrijdcommissie.

BVO-tjes

Alle uitslagen zijn <hier> te vinden
De hall of fame is <hier> te vinden