Finaledag dubbelkampioenschappen 2021

Let the games begin!!!???? En wat waren we eraan toe. Met een opgave van 30 personen, kon er een dames- en heren dubbel A/B worden opgesteld. Een verrassende deelnemerslijst waarin bekende namen ontbraken en nieuwe namen opdoemden.

De voorrondes verliepen aardig soepel. Soms strooide het weer, roet in het eten maar alle voorrondewedstrijden zijn netjes vrijdag 2 juli uitgespeeld. Enige paniek ontstond er door de slechte weervoorspelling met veel regen voor de finaledag. Die slechte weervoorspelling was inderdaad een hele slechte voorspelling want ze zaten er goed naast. De zon terroriseerde de tennisstrijders op de finaledag. Dat het zo benauwd was, was nu de klacht.

Met een sterke bak koffie achter de kiezen, begonnen de eerste strijders om 09.30 met de finaledag. Met mooie rally's straften Frank en Jelle W, hun tegenstanders Jacob en Andries. Dit nieuwe koppel deed voor het eerst mee en ging er ook maar meteen met de 3e plek vandoor.

Dan de haantjes A-poule heren. Hard tegen hard en vanaf het begin niet te voorspellen wie aan de goede kant zou staan. De diesels Bart en Robbert, moesten eerst nog wat opwarmen en maakten in het begin niet ietsje teveel foutjes tegen Arjen en Johannes. Arjen leek in topvorm. Voorbereiding voor deze vorm was volgens Arjen om afgelopen nacht om 03.30 op bed te zijn gegaan en een sloot biertjes achterover te hebben gedrukt. Toch maakten Robbert en Bart een inhaalslag en wisten met een 3-setter te winnen en gingen er met een 3e plek vandoor. Al met al gingen de broertjes Watzema dus toch nog met een kater van de baan.

De dames A mochten ook los voor de 3e plek. Het werd een spannende cat-fight tussen Agnes/Titia tegen Allijan/Annette. Waarbij in de voorrondes Agnes en Titia wonnen van het nieuwe koppel Allijan/Annette, werd er nu keihard revange genomen door Allijan/Annette en gingen er met de 3e plek vandoor.

De finale dames B, was weer een zeer gewaagde wedstrijd. Beide dames zaten in de voorrondes al zo dichtbij elkaar. Waarbij Nynke en Wimke elke keer net Diny en Marieke aftroefden. Marieke en Diny waren volhardend om dit niet nog eens te laten gebeuren en hebben alles gegeven. Weer stonden Nynke en Wimke aan de goede kant van het net. Ze gingen er vandoor met de 1e prijs.

Jeroen was weer de verrassing van de dag. Meer dan 1 jaar niet getennist en toch in de finale terechtkomen van de heren B. Jeroen was zo aardig om Steffen zijn plaats even in te nemen doordat Steffen een vervelende kuit had. Helaas voor Jan-Peter en Jeroen leidde het niet tot de winst. Henk en Erik wonnen overtuigend van Jan-Peter en Jeroen.

De dames van de finale A hadden goed nagedacht over de kleding. Hester en Aleida mooi in het knalroze. Rebecca en Corry gingen voor het powerteam effect met de kleur paars/blauw. Corry brak toch voor de wedstrijd met deze kledingcode door toch in een ander luchtiger hemdje te spelen door het warme weer. Corry kreeg een emmer afkoelwater naast de baan om de wedstrijd door te komen. Door een omstander werd toevallig opgevangen dat Rebecca hoopte dat zij en Corry wel wat weerstand zouden krijgen, anders zouden zij en Corry nog ster-allures krijgen. Nou weerstand kregen ze en hoe. Zwetend, hijgend en volop strijdend moesten ze toch hun meerdere erkennen in Hester en Aleida in een super tiebreak. Volgende keer toch maar beide in de dress code. Al met al een mooie en spannende wedstrijd.

De finale heren A brak aan. Mooie prijzen waren er te winnen voor de winnaars van deze pot. Onder andere een clinic geven aan de verliezende dames B. Kortom voldoende motivatie bij de heren om deze kraker te winnen. Dochter Sofie was al erg complimenteus over over papa Albert door te vertellen dat papa niet kan tennissen. Al met al leek het toch wel mee te vallen want Albert en Patrick gingen er met een een driesetter, met de winst vandoor. Voor Roelof en Peter een mooie 2e plek.

De wedstrijden zaten erop en het 1e kampioenschap wat we dit keer wel konden uitspelen, was een feit. Een belangrijk moment voor voor ons allemaal. Het was een perfecte dag met superweer. Al met al hartstikke gezellig en het nieuwe terras (wat nog mooier gaat worden) is door de leden al goed ingewijd.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het goede zin, deelname, spekken van de kas, support van de deelnemers enz. Ook willen we de kantinecommissie bedanken: Diny en Trudy. Maar de speciale vermelding gaat naar Fabienne die uit eigen initiatief, haar diensten diensten aanbood aan de kantinecommissie en de hele dag heeft mee geholpen. Taart meebracht en hapjes had gemaakt. Je bent bij ons met vlag en wimpel door de sollicitatieprocedure gekomen om eventueel deel te nemen in de KC.

Wel wil ik ik nog even benoemd hebben dat Henk Dijkstra teleurgesteld naar huis ging, toen hij vernam dat zijn 1e prijs was meegenomen. Zoekactie bij TCO bracht niet het gewenste resultaat. Gelukkig was Tineke er om Henk emotioneel te ondersteunen. Albert merkte de volgende dag op, met 2 eerste prijzen te zijn thuisgekomen. Wij waarschuwen alle tco-leden voor het kleptomanie probleem bij dit betreffende lid.

Nog even een herinnering voor de opgave voor de mix kampioenschappen en de enkelkampioenschappen. De mail hierover volgt nog. Geef je op. Er kunnen zeker nog wel wat meer dames op de lijst voor de enkelkampioenschappen. Dus dames. Go for it. Wat betreft de mix. Het jachtseizoen op het vinden van een partner, is geopend en er wordt flink gestreden om vrouwtjes/mannetjes. Dus sla je slag!!
Wij zien jullie graag weer terug op de baan.

Groeten van de wedstrijdcommissie

Meer foto's zijn op facebook-pagina van 'Tennisclub Oldeboorn' te zien

Alle uitslagen zijn <hier> te vinden