Fryslâncup, TV Makkum - TC Oldeboorn (10 juni)

Er zijn van die dagen dat alles mee zit. Dagen dat de zon je toe lacht en je de wereld aan kan.

Helaas was 10 juni niet zo’n dag.

Terwijl het zo mooi begon, gezelli in de auto op weg naar “de poort naar de Zuiderzee”, het verre vissersplaatsje Makkum. De Jouke-Jouke leidde ons via smalle boerenweggetjes gemaakt voor paard en wagen, en gelukkig zonder tegenliggers naar TV Makkum.

Waar we door een enorme delegatie opgewacht werden. Voorstelrondje, bakkie koffie, ff omkleden en tussen neus en lippen vragen naar de ranking van de tegenstanders … slik… viertjes en vijfies??? Ach wat maakt zo’n getalletje uit. Gewoon lekker eigen spelletje spelen en dan zal de beste winnen. Binnen een uur zat ondergetekende alweer lekker gezelli aan het volgende bakkie. Met mij was de andere nieuwkomer Jakob Nijholt ook van de baan gemept. De beide herenenkel wedstrijden waren met duidelijke cijfers naar Makkum gegaan. De damesenkels liepen echter stukken beter. Sierou en Doutzen haalden hun punten overtuigend binnen, waardoor we met een 2-2 tussenstand aan de soep konden. Geen vuiltje aan de lucht en vol goede moed aan de herendubbels en damesdubbels beginnen. Helaas konden de herendubbels Henk-Patrick en Jouke-Jakob het niet bolwerken tegen de zeer goede makkummer-talenten. De damesdubbels Doutzen-Jaike en Tine-Sierou konden gelukkig veel beter tegenstand bieden. Als het dubbeltje de goede kant op was gevallen hadden ze de stand weer recht kunnen breien, maar nu werd het 6-2. Nog twee mixdubbels te gaan om de stand wat dragelijker te maken. Het J. Mellema team stuitte echter op een geoliede machine en moest daar haar meerdere in erkennen. Ten slotte schoof TCO het meest ervaren team naar voren. Tine en Henk maakten er op het centercourt een zinderende wedstrijd van. Het werd een drie setter met het publiek als winnaar. Gelukkig konden de meegereisde boarnsters na de laatste bal het hardste juigen. De einduitslag werd daarmee 7-3.

Aanstaande zondag 24 juni mogen we het opnemen tegen Winsum. Komt allen voor wat sportieve ondersteuning. We zullen het nodig hebben.

 

Groet, Patrick