Friesland Cup is traditie voor de tennisclubs uit Fryslan. Het evenement heeft in 2019 z'n 50ste editie gehad.
Al sinds 1969 strijden Friese tennisclubs om de titel ‘beste vereniging van de provincie’. Inmiddels zijn dat er meer dan veertig in zes verschillende categorieën.

TCO doet hier ook al zeer lang aan mee (iemand een idee hoe vaak we hier aan mee hebben gedaan?) en spelen in de D-categorie. De organisatie vanuit onze club wordt gedaan door Bart de Vreese. In principe kan iedereen aan de wedstrijden mee doen (geen garantie dat je ook zal spelen). Je kan je hiervoor bij Bart aanmelden, hij zal elke ronde bepalen wie de eer van ons cluppie mag verdedigen.

2020

ivm Corona is het speelschema dit jaar veranderd en wordt er in augustus/september gespeeld. Zie ook deze <link> voor meer info.

De eerstse ronde is op Zondag 16 augustus thuis gespeeld tegen De Fjouwere (Minnertsga). En door Arjen, Bart, Rebecca, Agnes en Johannes gewonnen met 3-2! (uitslagen zijn <hier> in te zien)

De 2de ronde werd op 30 augustus gespeeld in Stiens. We dachten een sterk team op de been te hebben gebracht met Johannes, Klaas Jan, Doutzen en Fenna Rixt. Helaas wist Stiens er een nog sterker team tegenover te stellen en troefden de boarnsters af met 5-0. (uitslagen zijn <hier> te vinden)

Hiermee zijn we dit jaar uitgespeeld. Volgend jaar nieuwe kansen