Enkelkampioenen gehuldigd

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kon afgelopen zondag 5 november de finaledag gewoon gespeeld worden.

Hieronder de uitslag, verslag en foto's

Het volledige uitslagen-overzicht is <hier> te vinden.

Klik <hier> voor de Hall Of Fame

Uitslag

A's

Heren

 

Dames

1

Gysbert

 

Jaike

2

Patrick

 

Rebecca

3

Peter

 

 

4

Robbert

 

 


B's

Heren

 

Dames

1

Quirijn

 

Hester

2

Bart D

 

Titia

3

Jan Peter

 

Marieke

4

Steffen

 

Marjan


 

Een spannend begin van de dag. De gordijnen opendoen. Hoe is het weer? Buienradar raadplegen. Wat zijn de verwachtingen? Het leek allemaal tegen beter weten in, best aardig. De onderhoudscommissie was ook al vroeg bezig in de ochtend om mede de banen goed te prepareren. Dank hiervoor. Al met al lag alles er best prima bij. Let the games begin.
Diny had voor de koffie gezorgd en lekkere elfstedenappeltaart. Om 10.00 gingen we officieel van start.

Hester- Tita 6-2 6-1 Finale Dames Klasse B

Deze poule hield ons nog wel even in spanning en ook gingen er vele berekeningen aan vooraf om te bepalen wie nou eigenlijk in aanmerking kwamen voor een finaleplek. Titia had er eigenlijk niet meer op gerekend maar stond wel in de finale. Het was een korte nacht geweest voor Titia omdat Arjen een gezellig feestje had gehouden. Hester kwam goed uit de verf en werd de terechte winnaar van de dames B poule. Gefeliciteerd Hester!

Quirijn – Bart D Finale Heren Klasse B 6-3 6-0

Quirijn werd de dubbeldikke winnaar van deze zondag. Eerst winnaar worden van de heren B in Aldeboarn. Direct hierna vertrok Quirijn naar TC Akkrum om ook als winnaar uit de bus te komen. Gefeliciteerd Quirijn. Bart D won in de voorrondes nog tegen Quirijn maar vandaag was het net even anders. Toch heeft Bart D een knappe prestatie geleverd door kampioen te worden in de mix klasse B en de heren dubbel klasse B afgelopen jaar. Net geen triple winst.

Gysbert- Patrick Finale Heren Klasse A 6-3 6-3

Het was aanpoten voor Patrick tegen oppermachtige Gysbert. Patrick heeft goed tegenstand geboden maar toch was Gysbert een maatje teveel en ging er met de winst vandoor. Ook Gysbert heeft 2 kampioenschappen dit jaar op zijn naam geschreven. Volgend jaar meedoen met de mix Gysbert en misschien haal je dan de triple binnen.

Jaike- Rebecca Finale Dames Klasse A 6-1 6-1

Jaike oppermachtig en stabiel. Een taaie tegenstander die zich niet snel gewonnen geeft. Dit was zondag ook het geval. Overtuigend won ze deze wedstrijd. Ook Jaike heeft 2 kampioenschappen dit jaar op haar naam geschreven. Gefeliciteerd Jaike.

Jan-Peter - Steffen 3e/4e Heren Klasse B 6-2 6-1

Ook dit was een wedstrijd die in een tweesetter werd gespeeld en waar de cijfers duidelijk waren. Jan-Peter was vandaag een slag voor op Steffen en mocht de derde plek op zijn naam zetten.

Marieke- Marjan 3e/4e Dames Klasse B 6-4 0-6 6-3

Marieke maakte een flitsende start door Marjan de eerste set af te troefen. Dit strafte Marjan keihard af door Marieke daarna op de nul te zetten. Uiteindelijk liet Marieke dit niet over haar kant gaan en gaf de genadeslag aan Marjan. Beide dames. Goed gespeeld en leuke wedstrijd om te zien.

Peter-Robbert 3e/4eHeren Klasse A 6-3 6-1

Een wedstrijd die werd gestart met het hoogste alcoholpromillage (lang leve Karmeliet). De heren dachten dat dit nog weleens kon helpen in de wedstrijd maar dit bleek toch wel tegen te vallen. Al met al met veel plezier gekeken en toch menige mooie ballen gespeeld zien worden. Peter je redde het op. Gefeliciteerd.
Er is nadien nog even goed op geproost.
En toen zat het kampioenschapsseizoen van 2023 er echt op. Blij dat alles uitgespeeld kon worden. Het was een gezellige dag. Iedereen bedankt voor jullie opgaves dit jaar en enthousiasme. Wij hopen dat we dat volgend jaar kunnen voortzetten. Dan wel zonder Jelle. Deze gaf aan de wedstrijdcommissie te gaan verlaten. De opvolger weet hopelijk nog waar hij ja op heeft gezegd. Bedankt Jelle voor alles. Top! Bedankt Patrick voor alle verwerkingen op de site en het meedenken. Dat wedstrijdcommissie bloed blijft toch in je zitten. Zonder kantinecommissie geen goed verzorgde dag. Bedankt voor jullie hulp tijdens de kampioenschappen.
Voor iedereen die gezellig door wil tennissen in een leuke spelvorm. Geef je op voor de laddercompetitie. Waarbij jezelf je wedstrijden kan inplannen en kan kijken welke speler(s) je kan uitdagen om bovenin de ladder te komen. Maar ook jij kan worden uitgedaagd... Spelregels staan op de site en opgeven kan bij Marjan.
Tot volgend jaar!
Groet van de wedstrijdcommissie (Jelle, Robbert en Roeli)
(Meer foto's van Roeli op fb)