Goud en Brons naar Aldeboarn

Afgelopen week is het Boarnsterhim-toernooi gespeeld. Het toernooi waar de spelers/speelsters van de boarnster-tennisclubs uit Grou, Akkrum, Aldeboarn, Raerd, Reduzum en Wirdum het tegen elkaar opnemen. Ondanks dat de gemeente uit elkaar valt, heeft dit toernooi toekomst. Ieder jaar groeit het aandeel deelnemers. Dit jaar maar liefst 44 teams.

Ook op onze tennisbanen zijn de nodige titanen gevechten gestreden. Met dank aan onze geweldige kantine commissie, konden we de teams op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag ontvangen.

Uit Aldeboarn deden er drie en een half team mee. Bij de dames A's zaten Thommy en Gerda in dezelfde poule als Wieke en Doutzen. De jonge dames hadden de meeste lol van allen, maar konden dat (nog) niet omzetten in wedstrijdpunten. Maar de ervaring groeit, volgend jaar kunnen ze laten zien wat voor vooruitgang ze zullen boeken. Wieke en Doutzen waren de dames met de meeste ervaring en dat leverde de bokaal met de grote oren op. Hun finale begon zeer spannend, met een nipte 7-5 setwinst voor onze trots. De tweede set was de tegenstand gebroken, en knalde de familie Huisman er een 6-4 uit. Bij de dames B's deed Wietske mee met Grouster Bettie Blumers. Alsof ze jarenlang met elkaar gespeeld hadden begonnen ze aan hun toernooi. De eerste 2 wedstrijden wonnen ze, de laatste poulewedstrijd trokken ze uiteindelijk na een supertiebreak aan het kortste eind tegen de latere kampioenen. De kleine finale hadden ze de teleurstelling achter zich kunnen laten en wisten de bronzen plak mee naar huis te nemen. Bij de mannen waren de runner-ups van onze eigen heren-B-kampioenschappen heel zwaar ingedeeld. Erik en Abe kwamen uit bij de Heren-A's, waar ze zowaar nog bijna een overwinning binnen wisten te slepen. Helaas ging hun supertiebreak verloren met 11-9. Ze mogen volgend jaar voor de prijzen gaan bij de B's.

Al met al een geslaagd toernooi.

 

Wietske en Doutzen Huisman, Boarnsterhim Dames-A's dubel kampioen Wietske en Doutzen Huisman, Boarnsterhim Dames-A's dubel kampioen